Bosz relativeert: 'Pa en ma De Ligt krijgen een zoon en ineens gaat het weer goed'

Bosz relativeert: 'Pa en ma De Ligt krijgen een zoon en ineens gaat het weer goed'

Gepubliceerd: dinsdag 26 maart 2019 om 07:17di 26-03-2019 om 07:17

Laatste update: dinsdag 26 maart 2019 om 09:53di 26-03-2019 om 09:53

Peter Bosz heeft zondagavond genoten van Nederland-Duitsland. De trainer van Bayer Leverkusen vindt alle noodkreten over een voetbalcrisis in beide landen dan ook schromelijk overdreven.

Bosz moet er zelfs om lachen, vertelt hij in gesprek met Der Kicker. "In Nederland is er drie, vier jaar lang gediscussieerd over de ontwikkeling van het voetbal. Dezelfde soort paniek die ik de laatste weken in Duitsland gezien heb, maar dan nog veel extremer", stelt de 55-jarige Apeldoorner. "We moesten allemaal naar Duitsland kijken om daar een voorbeeld aan te nemen. Maar nu hebben we een vader en moeder De Ligt die een zoon krijgen. En ineens gaat het weer de goede kant op met ons voetbal..."

De mindere periode van Oranje, dat het EK van 2016 en het WK van 2018 misliep, is volgens Bosz geen structureel probleem maar een 'golfbeweging'. "Goede spelers zijn uiteindelijk het belangrijkste: het helpt natuurlijk wanneer er jongens als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong opstaan." Bosz kijkt er dan ook niet van op dat zulke talenten zich in de voorgaande jaren niet aangediend hebben. "Als je 17 miljoen inwoners hebt, kan het best wel eens voorkomen dat er een tijdje geen De Ligt geboren wordt."

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Eens met Bosz?

(2446 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws