Toeleven naar Ajax-PSV: wie gaat het verschil maken en wat wordt de uitslag?

Toeleven naar Ajax-PSV: wie gaat het verschil maken en wat wordt de uitslag?

27-03-2019 12:15 Laatste update: 12:16
210

Over een paar dagen is het eindelijk zover. Concurrenten Ajax en PSV spelen zondag in de Johan Cruijff Arena dé wedstrijd van het seizoen. Ajax moet winnen om de titeldroom in leven te houden. Wat gaat het worden, wie maakt het verschil? We zijn benieuwd naar jouw mening! 

Zondagmiddag, 16.45 uur, Amsterdam. De titanenstrijd waar al weken, maanden zelfs, over wordt geschreven en gesproken, staat eindelijk voor de deur. De opdracht is simpel voor Ajax: om kans te blijven maken op de eerste landstitel sinds 2014 is een zege op rivaal PSV een absolute must. Met nog acht duels te gaan in de Eredivisie is het gat tussen de twee topclubs vijf punten. 

Trainers Erik ten Hag en Mark van Bommel staan voor interessante keuzes. De Ajax-coach kan opteren voor zijn 'Europese variant', met Dusan Tadic in de spits, maar ook Kasper Dolberg als en de Servische vedette op de flank is een mogelijkheid. Bij PSV wordt vooral naar het middenveld gekeken. Maandenlang konden Jorrit Hendrix, Pablo Rosario en Gastón Pereiro blind als vast trio worden ingevuld. De laatste tijd gooit Van Bommel het steeds vaker over een andere boeg. Michal Sadilek en Mohamed Ihattaren kloppen nadrukkelijk op de deur en maken een goede indruk. 

Discussieer mee
Verwacht jij dat Ten Hag voor Tadic kiest in de spits? Of wordt het toch Dolberg? Bouwt Van Bommel zekerheid in of durft hij het aan om in Amsterdam voor de overwinning te gaan en Ajax de genadeklap te geven? En: wie gaat het verschil maken? Welk duel wordt interessant? Uiteraard willen we ook graag een voorspelling horen. 

VoetbalPrimeur is benieuwd naar de kijk van onze lezers en users. Barst los in de comments! De leukste, meest opvallende en originele reacties worden donderdag verzameld en uitgelicht in een los stuk op VP. Dit is jouw kans om je mening te ventileren en te shinen op onze website.