Mazraoui en Marokko buigen in de slotfase toch het hoofd voor stroperig Argentinië

26-03-2019 21:57 Laatste update: 23:56
34

Argentinië heeft de teleurstellende 3-1 oefennederlaag tegen Venezuela rechtgezet met een zege op Marokko. De Argentijnen hadden het moeilijk in Tangiers, maar trokken het bij vlagen onvriendelijke duel in de slotfase toch naar zich toe: 0-1. Bij Marokko ontbrak Hakim Ziyech en stond Noussair Mazraoui in de basis.

Argentinië, waar Nicolas Tagliafico de hele wedstrijd op de bank zat en Lionel Messi met een blessure afwezig was, nam in de eerste helft het initiatief. Marokko werd onder druk gezet, maar uitgespeelde kansen leverde het Argentijnse offensief niet op. Het belangrijkste wapenfeit voor de rust was een poging van Leandro Paredes, die uit een vrije trap net naast schoot.

De Marokkanen waren duidelijk niet van plan om het thuispubliek te vermaken. Al in de eerste helft kwam de ploeg van Noussair Mazraoui, die als rechtsback de negentig minuten volmaakte, nauwelijks van de eigen helft af en ook na de rust gebeurde er bar weinig. De wedstrijd werd ontsierd door een aantal pittige overtredingen van beide ploegen en leek op een bloedeloze 0-0 af te stevenen.

Vijf minuten voor tijd sloeg Argentinië echter alsnog toe via Angel Correa, die een goede actie bekroonde met een goal. Daarmee hielden de stroperig acterende Zuid-Amerikanen op de valreep toch nog een goed gevoel over aan de oefentrip naar Marokko.