Update: Bevestiging van NEC: contracten van vijftal formeel opgezegd

Update: Bevestiging van NEC: contracten van vijftal formeel opgezegd

27-03-2019 09:15 Laatste update: 09:10
31

Assistent-trainer Patrick Pothuizen en teammanager Muslu Nalbantoglu hebben van NEC een ontslagbrief gekregen, meldt de Gelderlander. Clubs zijn verplicht om spelers en medewerkers voor 1 april een ontslagbrief te sturen als aflopende contracten niet worden verlengd.

Ook doelmannen Oliver Zelenika, Marco van Duin, verdediger Guus Joppen en fysiektrainer Michael Lindeman hebben een formele ontslagbrief gekregen. Lindeman werd een halfjaar geleden aangesteld. Het krijgen van een ontslagbrief betekent in de meeste gevallen geen definitief afscheid. Het is goed mogelijk dat zij voor na dit seizoen behouden blijven voor de club, maar niet onder de huidige voorwaarden. Er zal dan een nieuw contract getekend moeten worden.

"We weten niet of we volgend seizoen eerste divisie of Eredivisie spelen", licht algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover de Gelderlander toe. "Dat bepaalt hoe we de staf en selectie samenstellen en het budget dat we hebben. Dit geeft beide kanten vrijheid."

Ook Jong NEC-spelers Michael den Heijer, Samed Oztoprak, Rick Wouters, Mex Bakker, Bart Spierings en Jorn Hiensch hebben een ontslagbrief gekregen van NEC.

Update 09.15: Via de officiële kanalen bevestigt NEC woensdagochtend dat vijf spelers en stafleden van de club inderdaad een ontslagbrief hebben ontvangen. Het betreft Van Duin, Zelenika, Joppen, assistent Pothuizen en teammanager Nalbantoglu. Lindeman wordt in het bericht niet genoemd

'Omdat het momenteel nog onduidelijk is op welk niveau NEC. uit zal komen in het nieuwe seizoen, is besloten om alle aflopende contracten formeel op te zeggen. De eenzijdige opties in de contracten van de betreffende spelers worden dan ook niet gelicht', laat de Keuken Kampioen Divisie-formatie weten. 

'Deze opzeggingen sluiten echter niet uit dat er voor hen geen toekomst is bij N.E.C. In de komende maanden zullen club en medewerkers samen naar de toekomst blijven kijken.'