'Eigenlijk pas ik veel beter bij Ajax dan bij Feyenoord, is me zó vaak verteld'

'Eigenlijk pas ik veel beter bij Ajax dan bij Feyenoord, is me zó vaak verteld'

Gepubliceerd: woensdag 27 maart 2019 om 13:20wo 27-03-2019 om 13:20

Hij stond vier jaar (2007-2011) onder contract in De Kuip, maar eígenlijk past Luigi Bruins (32) 'veel beter' bij Ajax dan bij Feyenoord. Dat vindt de routinier zelf - en hij heeft dat in de afgelopen jaren ook regelmatig van anderen te horen gekregen. 

"Feyenoord is de mooiste club qua stadion en supporters, maar je kunt niet ontkennen dat Ajax qua kwaliteit en jeugdopleiding erbovenuit steekt. Eigenlijk pas ik als speler ook veel beter bij Ajax dan bij Feyenoord, dat is me al zó vaak verteld", zegt Bruins - nu in dienst van Excelsior - in gesprek met Voetbal International. 

"Feyenoord speelt vechtvoetbal en heeft geen enkele creatieve middenvelder, dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Bij Ajax lopen er juist alleen maar creatieve spelers op het middenveld."

Geen stap
Na een aantal omzwervingen keerde Bruins in 2014 terug bij jeugdliefde Excelsior. Ook komend seizoen speelt de routinier in Kralingen. "Ik hoef geen stap hogerop in Nederland. Ik ga mijn contract bij Excelsior verlengen tot 2021, dus ik ben 34 als dat afloopt. Als ik dan nog een mooi buitenlands avontuur kan aangaan, bijvoorbeeld in Amerika, China of het Midden-Oosten, zou dat wel mooi zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws