'PSV heeft opvolger voor naar FC Utrecht vertrokken Haar (42) in het vizier'

'PSV heeft opvolger voor naar FC Utrecht vertrokken Haar (42) in het vizier'

28-03-2019 14:01
24

Peter Uneken is een kandidaat om hoofdtrainer te worden van Jong PSV, dat een opvolger zoekt voor de naar FC Utrecht vertrokken Dennis Haar, meldt het Eindhovens Dagblad. Haar (42) wordt vanaf komend seizoen assistent-trainer van John van den Brom.

De 47-jarige Uneken fungeerde bij Jong PSV al als assistent van Haar, maar wordt vanaf volgend seizoen mogelijk eindverantwoordelijk. Hij haalde vorig jaar al zijn diploma's, waardoor hij als hoofdtrainer actief mag zijn in het betaalde voetbal. Naast Uneken is ook Twan Scheepers assistent-trainer van Jong PSV.

Jonge talenten kunnen bij Jong PSV ruiken aan het betaalde voetbal en langzaam de stap maken richting het eerste elftal. Spelers als Pablo Rosario en Steven Bergwijn wisten via de beloftenploeg uiteindelijk door te breken in PSV 1. Mohammed Ihattaren is de eerste speler in de geschiedenis van de club die Jong PSV oversloeg en vanuit de A1 direct naar het eerste elftal mocht. Debuteren voor Jong PSV gebeurde later alsnog.

Jong PSV werd vorig jaar vijfde in de Jupiler League, wat tegenwoordig de Keuken Kampioen Divisie heet. De beloftenploeg staat dit seizoen op dezelfde plaats.