Hiddink: 'Ze willen zo snel mogelijk wereldkampioen zijn, lukt natuurlijk nooit'

Hiddink: 'Ze willen zo snel mogelijk wereldkampioen zijn, lukt natuurlijk nooit'

Gepubliceerd: donderdag 28 maart 2019 om 16:30do 28-03-2019 om 16:30

Guus Hiddink is een stap dichter bij zijn gedroomde doel: de Olympische Spelen van Tokio in 2020. De ervaren Nederlandse trainer wist zich met het Chinese olympische team te plaatsen voor het Aziatisch kampioenschap O23, waar drie tickets voor de Spelen te verdienen zijn.

Bennett van Fessem
AMSTERDAM

"Ik ben zes maanden geleden begonnen om het Chinese elftal een beetje op te krikken. De Olympische Spelen halen is de ultieme wens. Dat wordt heel lastig, want dat is ze nog nooit gelukt", vertelt Hiddink in gesprek met VoetbalPrimeur. "De regering wil het voetbal opbeuren, zeg maar. Dat gebeurde nogal wild in het begin, maar langzaam maar zeker komt er meer aandacht voor de ontwikkeling van de jeugd."

"In het begin konden clubs alles kopen wat ze wilden, dan zat er een rijke industrieel achter", legt de 72-jarige Varssevelder uit. "Nu is dat gelimiteerd. Een deel van de transfersom moeten ze nu aan jeugdontwikkeling geven. In een land met 1,4 miljard mensen is talent niet het probleem. Het probleem is vaak de technische begeleiding, die in de weg loopt. Of ze zien geen talent."

China wil op den duur een wereldmacht worden. "Qua getallen is dat natuurlijk mogelijk, maar daar is heel veel voor nodig. Ze willen zo snel mogelijk wereldkampioen zijn, dat lukt natuurlijk nooit, maar ze zijn ook weer niet ongeduldig."

Bekijk hieronder het hele interview met Hiddink, die onder meer ingaat op de vraag wat China en Nederland van elkaar kunnen leren!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws