Onana: 'Bij Ajax ben ik daar zeker van, bij buitenlandse topclub maar de vraag'

Onana: 'Bij Ajax ben ik daar zeker van, bij buitenlandse topclub maar de vraag'

28-03-2019 17:34 Laatste update: 17:47
90

Ajax en André Onana hebben donderdagmiddag de contractverlenging van de Kameroener bezegeld. De 22-jarige doelman ligt nu tot medio 2022 vast en blijft in ieder geval tot volgend jaar zomer in de Johan Cruijff Arena.

"Deze verlenging betekent dat ik minimaal nog een seizoen hier blijf", bevestigt Onana op de clubsite. Hij mag volgens Ajax 'op veel belangstelling rekenen van andere clubs'. "Het was een moeilijke keuze. Maar ik ben een jonge keeper, ik moet spelen. Bij Ajax ben ik daar zeker van, bij buitenlandse topclubs is dat nog maar de vraag. Bovendien: Ajax heeft heel veel voor mij gedaan. Ik vind het ook belangrijk om iets terug te doen voor de club. Hopelijk gaan we samen veel prijzen pakken de komende tijd."

Lees ook: Ajax slaat grote slag: Onana zet handtekening onder nieuw contract in Amsterdam

De doelman maakte in de zomer van 2015 de overstap van de jeugdopleiding van FC Barcelona naar Ajax. Hij debuteerde op 20 augustus 2016 in het eerste elftal in de wedstrijd tegen Willem II. In zijn eerste seizoen reikte Onana meteen tot de finale van de Europa League. Dit seizoen staat hij met de Amsterdammers in de kwartfinale van de Champions League. De teller staat inmiddels op 126 officiële wedstrijden in Ajax 1.