'Een speler die ik heel graag op Old Trafford zou zien is Ajax-verdediger De Ligt'

'Een speler die ik heel graag op Old Trafford zou zien is Ajax-verdediger De Ligt'

28-03-2019 22:07
48

Dimitar Berbatov vindt dat Manchester United zich moet mengen in de transferstrijd om Matthijs de Ligt. De voormalig aanvaller van The Red Devils is onder de indruk van de negentienjarige aanvoerder van Ajax.

"United heeft de afgelopen seizoenen veel geld uitgegeven", zegt Berbatov tegen Betfair. "Ze moeten niet uitgeven om het uitgeven, ze moeten goed nadenken wat ze nodig hebben en verstandige beslissingen nemen. In de aanval zit je goed met Rashford, Martial, Lukaku en Lingard. Ik denk dat ze zich moeten richten op twee posities: een centrale verdediger en een middenvelder."

De Bulgaar weet dat voor die eerste positie onder meer Harry Maguire en Toby Alderweireld in beeld zijn. "Maar een speler die ik heel graag op Old Trafford zou zien is Ajax-verdediger Matthijs de Ligt, hoewel ik weet dat elke grote club in Europa achter hem aanzit. Ik zag hem tegen Real Madrid en vind dat hij de real deal is. Hij is zo zelfverzekerd voor zijn leeftijd."

"Dat collega-international Virgil van Dijk al in de Premier League speelt, kan een boost zijn voor elke Engelse ploeg", vervolgt Berbatov. "De man van Liverpool kan hem vertellen hoe goed de competitie is en dat kan echt het verschil maken in zijn keuze."