Talent van Feyenoord houdt contact met Elia en Lukaku: 'Heeft een mooi karakter'

Talent van Feyenoord houdt contact met Elia en Lukaku: 'Heeft een mooi karakter'

28-03-2019 23:14
27

Joël Zwarts hoopt op huurbasis bij FC Dordrecht de ervaring op te doen die hem helpt zijn droom te verwezenlijken: doorbreken bij Feyenoord. Daarbij kan de negentienjarige spits ook rekenen op de steun van Eljero Elia en Romelu Lukaku.

Zwarts leerde Elia via social media kennen. "Nu woont hij natuurlijk in Turkije, maar als hij in Nederland is, spreken we geregeld af", zegt hij op de website van de Keuken Kampioen Divisie. "Eljero is een soort mentor. Hij is al 32, heeft veel meegemaakt en weet waar het om draait, wat de mooie en de lelijke kanten zijn. Daar leer ik heel veel van. Ik zie hem eigenlijk als een grote broer."

Ook met Manchester United-spits Lukaku heeft Zwarts geregeld contact. "Hij zei dat ik ook een grote speler kan worden en een mooie carrière kan neerzetten. Sindsdien hebben we contact met elkaar gehouden, ik kan hem altijd bellen of appen als er iets is of tips nodig heb. Ik heb hem ook wel even gebeld na die Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, waarin hij twee keer scoorde. Het is mooi om contact te mogen hebben met zo'n grote speler. Hij heeft een mooi karakter en ik kan veel van hem leren. Als je naar zijn fysieke kwaliteiten kijkt, dat is niet normaal. Hij is gewoon drie koppen groter en twee keer breder dan ik."

De lessen van Elia en Lukaku moeten Zwarts aan een doorbraak bij Feyenoord helpen. Zijn contract in De Kuip loopt komende zomer af, maar de club heeft een optie om die verbintenis te verlengen. "Waarschijnlijk wordt die optie wel gelicht en dan zien we wel wat er gaat gebeuren, dat hangt van de plannen van de club af."