Zorgen FC Groningen: na Mahi dreigt tweede steunpilaar met transfervrij vertrek

Zorgen FC Groningen: na Mahi dreigt tweede steunpilaar met transfervrij vertrek

29-03-2019 08:36 Laatste update: 09:40
36

Samir Memisevic is van mening dat hij komende zomer transfervrij is. De Bosnische international betwist de rechtsgeldigheid van de optie in zijn aflopende contract bij FC Groningen, meldt het Dagblad van het Noorden.

FC Groningen maakte donderdag bekend dat het de optie wil lichten, maar dat is geen uitgemaakte zaak. De club gaat maandag om tafel met Memisevic en zijn zaakwaarnemer. "Daarna weten we meer en kan ik dieper op de zaak ingaan", laat de 25-jarige verdediger weten.

Memisevic en FC Groningen sloten in augustus 2016 een driejarig contract, met een eenzijdige - door de club te lichten - optie voor nog een seizoen. Het kamp van de Bosniër plaatst nu echter juridische vraagtekens bij die clausule. De intenties van de speler zijn duidelijk: Memisevic meent dat hij komende zomer transfervrij is. Hij zou na Mimoun Mahi de tweede steunpilaar zijn die deze zomer gratis de deur uitloopt bij de Trots van het Noorden.

Algemeen directeur Hans Nijland meent dat FC Groningen in zijn recht staat en maakt zich nog geen zorgen. "We worden hier nog niet zenuwachtig van, maar het is hoe dan ook wel hartstikke vervelend dat we in dit soort discussies belanden. Ik ga er vanuit dat we er op een goede manier uit zullen komen."