'Nieuwe Pirlo' strijkt neer in Ohé en Laak: 'Het is hier alleen zo fucking cold'

'Nieuwe Pirlo' strijkt neer in Ohé en Laak: 'Het is hier alleen zo fucking cold'

Gepubliceerd: vrijdag 29 maart 2019 om 13:27vr 29-03-2019 om 13:27

Andrija Balic maakte op achttienjarige leeftijd de overstap van Hajduk Split naar Udinese, werd in Italië al voorzichtig vergeleken met Andrea Pirlo, maar is anno 2019 verhuurd aan Fortuna Sittard. De Kroatische controleur woont sinds de winterstop in het rustieke Ohé en Laak.

Het leven daar bevalt hem prima, laat hij weten aan De Limburger. "Erg rustig, maar daar hou ik juist wel van. Geen verkeer, geen lawaai, geen drukte." Balic heeft echter één kritiekpunt. "Alleen is het hier zo fucking cold."

De Kroaat hoopt na de zomer weer terug te keren in Udine, waar trainer Igor Tudor onlangs is teruggekeerd als trainer. De oud-verdediger van onder meer Juventus liet Balic debuteren bij Hajduk Split en werkte eerder al met hem samen bij Udinese. "Ik kijk ernaar uit om weer met hem te werken, als hij ook na dit seizoen blijft", stelt de Fortuna-middenvelder. "We kennen elkaar erg goed."

In Noord-Italië hoopt Balic alsnog zijn grote belofte in te lossen: tijdens het seizoen 2017/2018 kwam hij tot 21 competitieduels in het zwart-wit. "Zij begonnen mij te vergelijken met Andrea Pirlo", herinnert hij zich. "Wat ik daarvan moet denken, weet ik niet. Het is natuurlijk een mooi compliment. Hij is misschien wel één van de beste middenvelders ooit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws