Van Bronckhorst verbaasd door Van Geel: Ik merkte wel dat hij er moeite mee had

Van Bronckhorst verbaasd door Van Geel: "Ik merkte wel dat hij er moeite mee had"

29-03-2019 14:20
67

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was verrast door het vertrek van technisch directeur Martin van Geel. De 58-jarige Brabander maakte woensdagmiddag bekend dat hij per 1 juli de deur van De Kuip achter zich dichttrekt.

Van Geel was al langere tijd de kop van jut bij de Feyenoord-aanhang. "Ik heb er wel met hem over gesproken. Ik merkte wel dat hij er moeite mee had", aldus Van Bronckhorst tijdens de persconferentie in aanloop naar het uitduel met FC Utrecht van zondagmiddag. Dat de technisch directeur besloot om na acht jaar te stoppen, zorgde voor lichte verbazing bij Van Bronckhorst. "Het verraste me wel enigszins. Ik had het woensdag niet verwacht."

De trainer gaat zelf ook afscheid nemen van Feyenoord en hoopt dat 'de negatieve sfeer' uit de Kuip zal verdwijnen. "Je merkt dat die negatieve sfeer, ook in het stadion, invloed heeft op het team", stelt hij. "Het is voor mij niet iets nieuws, maar het is natuurlijk niet normaal. Voor mij is het wel helder dat je alleen maar goed kan presteren als het rustig is."

Lees ook: Van Geel vertrekt na acht jaar bij Feyenoord: "Negatieve aandacht"