Heraclied Merkel moet drie (!) dagen op luchthaven verblijven: problemen met visum

Heraclied Merkel moet drie (!) dagen op luchthaven verblijven: problemen met visum

29-03-2019 14:59
17

Heracles-Almelo-middenvelder Alexander Merkel heeft een vervelende midweek achter de rug. De international van Kazakhstan meldde zich tijdens de interlandperiode bij de nationale ploeg en zou maandag terugvliegen naar Nederland, maar moest drie dagen (!) lang op de luchthaven verblijven.

Merkel speelde donderdag mee tegen Schotland en zondag tegen Rusland. Een dag later zou hij terugvliegen met enkele medewerkers van Heracles TV, die bezig waren met een reportage, maar kwam hij niet door de paspoortcontrole heen: de 27-jarige middenvelder beschikt over een Duits én een Kazaks paspoort, maar volgens TC/Tubantia was zijn visum desondanks niet in orde.

Merkel mocht vervolgens niet in een hotel buiten de luchthaven verblijven en vertrok op donderdagochtend pas uit zijn geboorteland. De voetbalbond van Kazachstan had ondertussen drie businessclass-vluchten ter waarde van vierduizend euro (opgeteld twaalfduizend euro) geboekt voor de international, die bij de derde gelegenheid pas daadwerkelijk op het vliegtuig kon stappen.

De middenvelder arriveerde donderdagavond in Nederland. Of hij fit genoeg is voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap op zaterdagavond, moet nog blijken.