Van den Berg geen fan van Jong-teams: Heeft niets met profvoetbal te maken

Van den Berg geen fan van Jong-teams: "Heeft niets met profvoetbal te maken"

29-03-2019 20:19
34

Joey van den Berg vindt de aanwezigheid van de beloftenteams geen verrijking voor de Keuken Kampioen Divisie. Volgens de NEC-routinier zijn de wedstrijden tegen Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong FC Utrecht 'veredelde trainingen'.

De Jong-elftallen spelen volgens Van den Berg zonder druk, maar met veel risico. "Wij moeten hele onlogische dingen doen om ze te ontregelen. Dat heeft niets met profvoetbal te maken", vertelt de 33-jarige Drent aan de Gelderlander. "Er zit geen druk op. Die jongens verliezen met 3-0, pakken hun tassen en drukken de PlayStation aan. Dat neemt trouwens niet weg dat wij ze van het veld moeten blazen."

NEC treft drie van de vier beloftenelftallen na elkaar: vrijdagavond komt Jong Ajax naar De Goffert, daarna wachten Jong AZ en Jong PSV. De Nijmegenaren gaan er alles aan doen om revanche te nemen voor de 4-0 nederlaag op De Toekomst in november, verzekert Van den Berg. "We hebben wel iets recht te zetten. Laat die jongens nu niet denken dat dat onze standaard was. Dat was echt niet goed."