Update: FC Den Bosch gaat in hoger beroep tegen negatief licentie-besluit KNVB

Update: FC Den Bosch gaat in hoger beroep tegen negatief licentie-besluit KNVB

30-03-2019 15:45 Laatste update: 15:51
211

De KNVB geeft toch geen goedkeuring voor de overname van FC Den Bosch door Kakhi Jordania, meldt de club zaterdagochtend via de officiële kanalen. De voetbalbond deed al sinds de zomer onderzoek naar de herkomst van Jordania's vermogen.

De nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie overweeg in beroep te gaan tegen de uitspraak, laat men weten in een statement. 'FC Den Bosch heeft er van haar kant alles aan gedaan om de procesgang op een soepele en zorgvuldige wijze te laten verlopen. Gevraagde informatie is door club en door Kakhi Jordania steeds aangeleverd', valt er te lezen op de clubsite.

Wedden

Meer odds

De voetbalbond heeft sinds afgelopen jaar strengere regels ingesteld voor investeerders die een meerderheidsbelang in de voetbalclub willen nemen. Het accountantsbureau Grant Thornton deed in opdracht van de KNVB uitgebreid onderzoek naar de geldstromen in De Vliert en Jordania's bedrijven. Eind februari leek het er nog sterk op dat er geen onregelmatigheden aan het licht waren gekomen en dat de goedkeuring vanuit Zeist een kwestie van tijd was. Waarom de KNVB toch geen groen licht heeft gegeven, is vooralsnog onduidelijk.

De 'bedrijfsprocessen' van FC Den Bosch liggen momenteel stil, laat men weten via de clubsite. Alle aflopende contracten, zowel van spelers als van technische stafleden, zijn formeel opgezegd.

Update 15.42 uur: FC Den Bosch heeft besloten om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de KNVB. Dat laten de Bosschenaren weten op de clubsite. Maandag zal het beroep officieel ingediend worden bij de voetbalbond.