'Ben ervan overtuigd dat mijn transfer naar AS Roma de juiste keuze was'

'Ben ervan overtuigd dat mijn transfer naar AS Roma de juiste keuze was'

30-03-2019 16:45 Laatste update: 17:50
59

Justin Kluivert vindt dat hij de juiste keuze heeft gemaakt door in de zomer naar AS Roma te vertrekken. Ondanks dat zijn vader Patrick hem meermaals adviseerde in Amsterdam te blijven trok hij toch naar de Serie A.

Kluivert kwam dit seizoen in 21 competitieduels in actie voor de Romeinen. In tien van die wedstrijden stond hij in de basis. "Ik ben er van overtuigd dat ik de goede keuze gemaakt heb", zegt de vleugelaanvaller tegen La Gazzetta dello Sport. "Het spelen hier in Rome is de beste manier om mij te ontwikkelen als voetballer en als mens."

De 19-jarige buitenspeler is het niet eens met zijn vader Patrick, die zei dat Justin nog een seizoen bij Ajax had moeten blijven. "Ik denk niet dat hij mij dat zo had moeten laten weten", doelt Kluivert op de interviews die zijn vader deed. "Maar het is zijn mening en die respecteer ik."

"Ik moet hier meer op tactiek trainen, meer dan ik gewend was", duidt Kluivert het verschil tussen voetballen in Nederland en spelen in de Serie A. "Ik vraag nu ook meer van mezelf, zodat ik ook meer kan brengen. Ook heb ik geleerd dat ik mezelf soms minder druk op te leggen."