De Boer en Atlanta hekkensluiter in Eastern Conference na nieuwe nederlaag

De Boer en Atlanta hekkensluiter in Eastern Conference na nieuwe nederlaag

31-03-2019 06:59
88

Frank de Boer en zijn Atlanta United hebben nog altijd niet gewonnen in de Major League Soccer. In een kletsnat Columbus verloor Atlanta met 2-0 van een uiterst effectief Columbus Crew, waardoor de ploeg van De Boer met twee punten uit vier wedstrijden hekkensluiter is in de Eastern Conference.

Al in de tweede minuut ging het mis voor De Boer en de zijnen. Een voorzet vanaf rechts werd door een aantal spelers gemist, waarna het leer bij de tweede paal werd binnengetikt door Pedro Santos: 1-0. Dit alles gebeurde onder barre omstandigheden in Columbus, waar het hevig regende en de wedstrijd na een half uur even gestaakt moest worden.

Na een pauze van een uur hervatten beide ploegen de wedstrijd en kreeg Atlanta de kansen op de gelijkmaker. Eerst werd een kopbal van dichtbij van Ambrose gekeerd door Zackary Steffen, de doelman van Columbus. Daarna pareerde de keeper ook op een poging van Ezequiel Barco.

Even later kreeg de ploeg van De Boer de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen. Robinho (niet de Real Madrid-ster van weleer) legde een bal terug, waarna Gyasi Zardes hard inschoot en daarmee ook de tweede kans van Columbus Crew tot doelpunt promoveerde.

Een hard gelag voor Atlanta, dat in de stromende regen probeerde om terug te komen in de wedstrijd. Daar slaagden de mannen van De Boer niet in en het was aan keeper Brad Guzan, die een penalty stopte, te danken dat de uitslag niet nog erger werd. Door de nederlaag vindt De Boer zijn ploeg met twee punten uit vier wedstrijden onderaan de Eastern Conference terug.