LIVE: Neres schiet tiental Ajax definitief naar overwinning (gesloten)

LIVE: Neres schiet tiental Ajax definitief naar overwinning (gesloten)

31-03-2019 18:40 Laatste update: 18:41
471

In de Johan Cruijff Arena staat zondagmiddag een cruciale topper op het programma in de strijd om de landstitel. Ajax neemt het in eigen stadion op tegen PSV. De Eindhovenaren hebben een voorsprong van vijf punten en kunnen met een resultaat hele goede zaken doen in de strijd om het kampioenschap. VoetbalPrimeur houdt je live op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Ajax verspeelde voor de interlandperiode drie dure punten bij AZ en heeft in eigen stadion een overwinning nodig om PSV weer in het vizier te krijgen. De Amsterdammers treden tegen PSV aan in 'de Europese formatie'. Dat betekent dat Dusan Tadic in de spits staat en Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar op de bank zitten.

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, De Jong, Van de Beek, Ziyech, Tadic, Neres

PSV kan zichzelf een enorme dienst bewijzen door in de Arena in ieder geval niet te verliezen. Bij een gelijkspel blijft de voorsprong vijf punten, bij een overwinning lopen de Eindhovenaren zelfs uit naar een voorsprong van acht punten. Zeker in het laatste geval lijkt de titelstrijd, met na Ajax - PSV nog zeven competitiewedstrijd te gaan, beslist. 

Bij PSV kiest trainer Mark van Bommel voor extra zekerheid op het middenveld. Met Pablo Rosario, Michal Sadilek en Jorrit Hendrix stelt hij drie controleurs op. Bij de Eindhovenaren zit Mohammed Ihattaren daardoor op de bank.

Opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario, Sadilek, Hendrix, Bergwijn, De Jong, Lozano