AZ en gewilde Stengs maken afspraak met elkaar: Dat is uitgesproken

AZ en gewilde Stengs maken afspraak met elkaar: "Dat is uitgesproken"

31-03-2019 12:08
71

AZ en Calvin Stengs hebben met elkaar afgesproken dat de vleugelaanvaller nog zeker een jaar in Alkmaar blijft. Directeur voetbalzaken Max Huiberts vertelt dat in gesprek met het Noordhollands Dagblad. Eerder deze week werd bekend dat AZ en Stengs het eens zijn geworden over een nieuw contract. 

De huidige verbintenis van de international van Jong Oranje loopt tot medio 2022. Daar wordt een jaar aan vastgeplakt. "Calvin maakt een mooie ontwikkeling door. We zijn blij dat hij na zijn zware blessure weer helemaal teruggekeerd is en weer op het veld staat. Hij doet het goed en met deze contractverbetering spreken we onze waardering uit. Niet alleen in sportief, maar ook in financieel opzicht", aldus Huiberts.

Ajax werd in de wandelgangen aan Stengs (20) gelinkt. De kans dat de aanvaller komende zomer vertrekt uit het AFAS Stadion, is door het contractnieuws aanzienlijk geslonken. "Honderd procent uitsluiten kun je dat nooit, maar ik ga er absoluut vanuit dat Calvin volgend seizoen bij ons speelt. Dat is van beide kanten uitgesproken."

"Calvin voelt zich goed bij AZ, hij krijgt hier veel speeltijd en weet dat hij zich hier verder kan ontwikkelen."