PSG heeft nog maar twee zeges nodig om landstitel veilig te stellen

31-03-2019 23:13 Laatste update: 23:16
11

Voor Paris Saint-Germain zit het seizoen er bijna op. De grootmacht uit Parijs won zondagavond op bezoek bij Toulouse en heeft nog maar twee zeges nodig voor de landstitel.

PSG dendert voort richting kampioenschap
Helemaal van harte ging het niet op bezoek bij de nummer 14. De wedstrijd werd pas een kwartier voor tijd opengebroken door Kylian Mbappé, die keeper Baptiste Reynet passeerde met een geplaatste inzet. PSG trok de driepunter over de streep en staat twintig (!) punten voor op Lille, dat zelfs nog één wedstrijd meer gespeeld heeft. Op zondag 14 april treffen beide ploegen elkaar in Noord-Frankrijk. PSG kan dan zijn achtste Ligue 1-titel in de clubgeschiedenis veiligstellen.

Roma hard onderuit in eigen huis
De clash in het Stadio Olimpico tussen nummers zes en twee Roma en Napoli was erg eenzijdig. De gasten uit Napels waren simpelweg te goed. Arek Milik tekende in de eerste helft voor de openingstreffer en het slotakkoord kwam op naam van Amin Younes. Tussendoor scoorden ook Dries Mertens en Simone Verdi. Vanaf de stip scoorde Diego Perotti namens Roma. Napoli, nu op 63 punten, heeft nog altijd 15 (!) punten minder dan koploper Juventus. Justin Kluivert viel na de pauze in bij AS Roma.

Chelsea wint in slotfase van Cardiff
Op bezoek bij nummer achttien Cardiff City is Chelsea zondag ternauwernood ontsnapt aan een nederlaag. Kort na de pauze schoot Victor Camarasca de thuisploeg nog verrassend op voorsprong. Chelsea-manager Maurizio Sarri begon de wedstrijd met onder meer Eden Hazard en N'Golo Kanté op de bank. Hij was na die 1-0 gedwongen om Hazard alsnog in te brengen. In de absolute slotfase kwam het tóch nog goed. César Azpilicueta (84e minuut) en Ruben Loftus-Cheek (91e minuut) scoorden. The Blues hebben nu 60 punten, net zo veel als nummer vijf Arsenal, dat nog wel een wedstrijd moet spelen. Nummer vier Tottenham Hotspur (61 punten) komt om 17.30 uur in actie tegen titelkandidaat Liverpool.

Old Firm prooi voor Celtic
Lang leek er voor Celtic geen vuiltje aan de lucht. Voor eigen publiek kwam Celtic binnen het half uur op voorsprong via Odsonne Edouard. Nadat spits Alfredo Morelos rood kreeg voor een schandalige elleboogstoot, moesten de Glasgow Rangers ook nog eens met tien man verder.

Het tiental van de Rangers kwam na ruim een uur langszij via Ryan Kent. Het duurde tot vier minuten voor tijd voor Celtic opnieuw op voorsprong kwam. James Forrest verscheen oog in oog met Allan McGregor en schoot Celtic naar de overwinning. Celtic heeft nu een voorsprong van dertien punten op de Rangers.

Winst voor De Roon en Hateboer
De Roon en Hateboer bleven de hele wedstrijd binnnen de lijnen. Al in de achtste minuut keek Atalanta tegen een achterstand aan door een goal van Gervinho. De bezoekers knokten zich nog voor rust langszij: Mario Pasalic tekende voor de 1-1. Een kwartier voor tijd ging Atalanta er zelfs met de overwinning vandoor: Duvan Zapata kon van dichtbij binnenschieten. In de slotfase zorgde Zapata ook nog voor 1-3.

Door de overwinning stijgt Atalanta naar de vijfde plek in de Serie A. Die positie zou aan het eind van het seizoen recht geven op een plekje in de Europa League.