Liverpool zwijnt en is weer koploper na blunder van Spurs in allerlaatste seconde

Liverpool zwijnt en is weer koploper na blunder van Spurs in allerlaatste seconde

31-03-2019 19:22
18

Liverpool heeft zondagavond in de slotsecondes een zege geboekt op Tottenham Hotspur. Op Anfield maakte Toby Alderweireld in extremis een eigen doelpunt: 2-1. Liverpool staat nu twee punten voor op Manchester City. Die ploeg heeft nog wel een duel tegoed. 

Voor eigen publiek was Liverpool zondag heer en meester in de eerste helft. Spurs, al tijden uit vorm, werd van het kastje naar de muur getikt. Het wachten was op de openingstreffer. De 1-0 viel uiteindelijk na een kwartier. Linksback Andy Robertson leverde een uitstekende voorzet af en Roberto Firmino knikte binnen. Tottenham-spits Harry Kane lag aan de ketting bij Van Dijk en Spurs kwam amper aan het voetballen toe.  

Wedden

Meer odds

Na de pauze was dat wel anders. De ploeg van manager Mauricio Pochettino - geschorst en dus op de tribune - beet van zich af en drong Liverpool nu terug op eigen helft. Nadat de thuisploeg via Sadio Mané een grote kans op de 2-0 had gemist, viel het doelpunt in de 70e minuut aan de andere kant. Kane nam een vrije trap snel, Kieran Trippier bereikte Christian Eriksen en hij wist uiteindelijk Lucas Moura te vinden: 1-1.

Moussa Sissoko hielp vlak voor tijd nog een gigantische kans om zeep namens de gasten en daarna ging het alsnog verschrikkelijk mis voor Spurs. Hugo Lloris liet een kopbal van Mohamed Salah los en via de voet van Alderweireld belandde de bal in het doel. 

The Reds hebben nu 79 punten uit 32 duels. Man City staat op 77 punten, met 31 wedstrijden op de teller. Spurs is de nummer drie met 61 punten. Manchester United (61), Arsenal en Chelsea (60) hijgen de Londenaren in de nek.