'Wat kan mij dat Berghuis-akkefietje schelen? Je moet het sterkste team opstellen'

'Wat kan mij dat Berghuis-akkefietje schelen? Je moet het sterkste team opstellen'

31-03-2019 20:58
55

Voormalig Feyenoord-trainer Rob Jacobs wist zondagmiddag niet wat hij zag. De Rotterdammers kwamen op bezoek bij FC Utrecht terug van een 2-0 achterstand, maar gingen in de absolute slotfase alsnog met 3-2 onderuit.

Jacobs vindt het onbegrijpelijk dat Steven Berghuis op de bank moest beginnen na een akkefietje op de training. "Misschien is hij wel een beetje boos geweest op de training, dat kan. Maar dan laat je hem gewoon starten", oordeelt de 75-jarige Rotterdammer in gesprek met Radio Rijnmond. "Berghuis heeft de meeste assists. Als je morgen in de krant bij de assists kijkt, staat hij bij de eerste drie. En hij is tweede topscorer van Feyenoord. Je hebt tegen FC Utrecht doelpunten nodig!"

"Wat kan mij dat akkefietje schelen? Je moet het sterkste team opstellen!", vervolgt Jacobs zijn tirade. De oud-trainer miste creativiteit bij de nummer vier van de Eredivisie. "Als ik zo'n Clasie zie spelen... Dat kan iedereen joh, op die positie. Die is totaal niet in goeden doen. En Vilhena is ook veel te onrustig. Heel dit Feyenoord is veel te onrustig."

Lees ook: Berghuis bestraft na incident tijdens training: "Ik heb het te accepteren"