De Eredivisie-flops: één PSV'er, één Ajacied en drie man van NAC Breda

De Eredivisie-flops: één PSV'er, één Ajacied en drie man van NAC Breda

01-04-2019 11:00 Laatste update: 11:01
59

In speelronde 31 van de Eredivisie waren alle ogen natuurlijk gericht op de absolute kraker tussen Ajax en PSV in de Johan Cruijff Arena. Twee hoofdrolspelers uit die wedstrijd krijgen op basis van hun optredens een plek in ons floplijstje. Daarnaast zijn onder meer drie man van NAC Breda de pineut. 

Kenneth Vermeer (Feyenoord)
Wat was een grotere fout, die 1-0 van Urby Emanuelson óf de 2-0 van Sander van de Streek, waarbij Vermeer de bal zó in de voeten van een Utrecht-aanvaller speelde? De tweede treffer was hoe dan ook een flater - en bij de rake vrije trap van Emanuelson liet de Feyenoord-goalie 'zijn' kant van het doel wél erg open

Noussair Mazraoui (Ajax)
Werkelijk onbegrijpelijk, de onbesuisde actie van Mazraoui tijdens Ajax-PSV. Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht toen de back na een klein uur een kamikaze-actie inzette op het hoofd van Angelino. De rode kaart die volgde, was volstrekt logisch. Mazraoui zal zijn collega's, die met een man minder tóch nog wonnen (3-1), dankbaar zijn. 


Daniel Schwaab (PSV) 
De grote schlemiel aan Eindhovense zijde was zondagmiddag sowieso Schwaab. Hij werkte de 1-0 achter zijn eigen doelman en veroorzaakte na rust, totaal onnodig, een penalty door David Neres onderuit te halen. 

Pele van Anholt (NAC Breda) 
NAC was dominant en de 1-0 hing in de lucht tegen VVV-Venlo toen Van Anholt zondag blunderde bij een diepe bal. De back liet zich aftroeven door Peniel Mlapa en even later lag de bal in het doel. NAC móest winnen, maar kwam uiteindelijk niet verder een remise. 

Mo Osman (Heracles Almelo)
Bij Heracles vraagt men zich twee dagen later nóg af hoe er zaterdag op bezoek bij De Graafschap (2-1 winst) drie punten werden gepakt. Trainer Frank Wormuth verontschuldigde zich zelfs voor de zege. Aan Heracles-zijde was Osman de slechtste speler. 

Mounir El Allouchi (NAC Breda)
Lachwekkend bijna, de schwalbe van El Allouchi tegen VVV. In eerste instantie fopte hij de scheids en werd er zelfs een strafschop toegekend, even later - en dankzij de VAR - volgde er alsnog geel. Kort na die bizarre actie kon El Allouchi inrukken nadat hij een onbesuisde tackle had ingezet. 


Thomas Bruns (FC Groningen)
Groningen presteerde dit kalenderjaar uitstekend op vreemde bodem, maar in Alkmaar was het zaterdag niet best wat de formatie van trainer Danny Buijs liet zien. Bruns bakte er niets van op het middenveld. Hij werd na een uur gewisseld. 

Gervane Kastaneer (NAC Breda)
Kastaneer deed onlangs zijn beklag over zijn reserverol in Breda. Op basis van het spel van de aanvaller in de laatste weken begrijpen we wel waarom Mitchell van de Gaag - inmiddels vertrokken - hem vaak passeerde. Ook tegen VVV (1-1) leek het weer nergens op. 

Oussama Idrissi (AZ)
Wat is er precies aan de hand met Idrissi? Al wekenlang, misschien zelfs maanden, worstelt de pingelaar met zijn vorm. Momenteel lijkt Idrissi nog geen bushalte voorbij te komen. Uitgerekend tegen voormalig werkgever FC Groningen ging er héél veel mis. 

Lisandro Semedo (Fortuna Sittard)
Over spelers die nog geen bushalte voorbij komen gesproken. Begrijpelijk dat Fortuna Sittard-trainers Kevin Hofland en René Eijer Semedo na 45 minuten naar de kant haalden in Tilburg. Letterlijk alles ging fout.