VP's Elftal van de Week: Ajax-duo, één PSV'er en twee hattrick hero's

01-04-2019 10:00 Laatste update: 10:02
32

Ajax wordt na de gewonnen topper tegen PSV door twee spelers vertegenwoordigd in het elftal van de week. Ook PSV levert een speler. Verder vinden we twee hattrick hero's en gelegenheidsspits Lex Immers terug in VP's Elftal van de Week.

Warner Hahn (sc Heerenveen)
In een niet al te hoogstaande wedstrijd wist sc Heerenveen drie punten te pakken tegen Excelsior. De Friezen wonnen door een late treffer van Pelle van Amersfoort, maar moesten ook Hahn dankbaar zijn. Vooral in de tweede helft onderscheidde de goalie zich met enkele fraaie reddingen. In de slotfase kreeg Ali Messaoud nog de opgelegde kans op 1-1, maar opnieuw bleek Hahn een te grote sta-in-de-weg.

Ron Vlaar (AZ)
Verdedigend kwam AZ in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen niet in gevaar. Ron Beton zorgde er, net als tegen Ajax, voor dat er niets of niemand door de Alkmaarse defensie kwam. Twintig minuten voor tijd bleek hij ook aan de andere kant van het veld van onschatbare waarde door de winnende treffer tegen de touwen te koppen. Zijn 'Ronaldo-viering' daarna was ook vermakelijk.

Angelino (PSV)
Was verdedigend uitstekend, gaf de assist op de gelijkmaker van Luuk de Jong en was ook in offensief opzicht een van de betere PSV’ers. Angelino speelde, ondanks het negatieve resultaat voor PSV, een prima wedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

Gregory Leigh (NAC)
NAC Breda pakte tegen VVV-Venlo niet de drie punten, maar knokte zich wel terug van een achterstand. Verdediger Leigh was een van de betere spelers aan de kant van de Bredanaars. De publiekslieveling knokte voor wat hij waard was en tekende hoogstpersoonlijk voor de 1-1.

Frenkie de Jong (Ajax)
Vlak voor rust ging hij in de fout met slordig balverlies vlak voor zijn eigen zestien, maar verder speelde de middenvelder een uitstekende pot. Het was andermaal een genot om De Jong aan het werk te zien. De middenvelder was (indirect) bij alle Ajax-goals betrokken. Hoogtepunt was zijn perfecte pass met buitenkant rechts op Neres, die vervolgens een penalty versierde waaruit Ajax op 2-1 kon komen.

Joris van Overeem (FC Utrecht)
Maakt een uitstekend seizoen door bij FC Utrecht en ook tegen Feyenoord speelde Van Overeem weer een puike wedstrijd. De middenvelder zat overal tussen, won al zijn duels en was ook aan de bal uitstekend. Werd in De Galgenwaard niet voor niets uitgeroepen tot man of the match.

Lex Immers (ADO Den Haag)
Fons Groenendijk gebruikte Immers zaterdag als gelegenheidsspits en dat pakte uitstekend uit. Immers gaf de assist op Sheraldo Becker (1-0) en schoot vervolgens zelf de 2-2 en 3-3 binnen. Immers solliciteerde daarmee duidelijk naar een nieuwe uitverkiezing in de punt van de aanval.

David Neres (Ajax)
PSV kreeg in de Johan Cruijff Arena geen grip op David Neres. De Braziliaan liet Denzel Dumfries enkele malen zijn hielen zien en verleidde Daniel Schwaab tot een glijpartij in de eigen zestien, waarmee hij het tiental van Ajax aan een strafschop hielp. In de slotfase zorgde de uitblinker zelf voor het slotakkoord.

Thomas Buitink (Vitesse)
De achttienjarige spits van Vitesse scoorde al eens als invaller, maar mocht tegen ADO Den Haag voor het eerst in de basis beginnen. Hij betaalde dat vertrouwen uit, en hoe! Scoorde liefst drie keer en vooral de tweede goal mocht er zijn: na een lange bal van Alexander Büttner nam Buitink de bal goed aan, kapte hij Shaquille Pinas uit en liet hij Robert Zwinkels met een droge bal kansloos.

Alexander Isak (Willem II)
Scoorde drie keer voor Willem II en deed dat drie keer vanaf de penaltystip. De penalty-hattrick, een unicum in de Eredivisie, was genoeg voor de Tilburgers om drie punten over te houden aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Isak bleef bij alle penalty’s rustig kijken en schoot ze allemaal zeer overtuigend binnen. Daarmee verdient hij een plekje in dit elftal.

Youssef El Jebli (De Graafschap)
De Graafschap speelde met een uitblinkende EL Jebli een uitstekende eerste helft tegen Heracles Almelo. De middenvelder was goed voor de assist op de 1-0 van Charlison Benschop en was zelf niet veel later dicht bij de 2-0, maar raakte de lat. Na rust zag El Jebli opnieuw een inzet op de lat belanden. Gezien zijn uitstekende spel had hij zeker een doelpunt verdiend.