Fortuna Sittard zegt acht contracten op en gaat door met pechvogel Dianessy

Fortuna Sittard zegt acht contracten op en gaat door met pechvogel Dianessy

01-04-2019 12:10
11

Fortuna Sittard heeft acht contracten formeel opgezegd, maakt de Limburgers Eredivisie-promovendus maandag bekend via de officiële kanalen. Djibril Dianessy (rechts op de foto) liep ook uit zijn contract, maar zijn de optie in zijn verbintenis wordt gelicht door Fortuna.

De 23-jarige Fransman scheurde aan het einde van het vorige seizoen zijn kruisband af en moet zijn Eredivisie-debuut nog maken, maar staat aan het einde van zijn revalidatie. "We willen hem daarin helpen en een kans geven zich volledig te richten op zijn herstel om er zo voor te zorgen dat hij nog sterker terugkomt", kondigt technisch manager Sjoerd Ars aan.

Gavin Vlijter is eveneens herstellende van een kruisbandblessure, maar zijn aflopende contract wordt voorlopig niet verlengd. Ook doelman Aykut Özer, verdedigers Marco Ospitalieri, Kai Heerings en Calvin Mac-Intosch, middenvelders Jorrit Smeets en Lars Hutten en spits Finn Stokkers blijven nog even in onzekerheid, maar mogen hopen. "In de komende maand gaan we met elk van deze spelers in gesprek over hun toekomst. Met een aantal van hen wordt zelfs al gesproken over een langer verblijf", laat Ars weten.