Groningen 'zeer ongelukkig' met verplaatst duel: 'Zeer teleurstellend'

Groningen 'zeer ongelukkig' met verplaatst duel: 'Zeer teleurstellend'

02-04-2019 12:00 Laatste update: 12:00
166

FC Groningen-directeur Hans Nijland noemt het 'zeer teleurstellend' dat de KNVB minder dan drie weken voor FC Groningen - Ajax heeft besloten de wedstrijd te verplaatsen. Hij stelt dat de club eerder op de hoogte had willen zijn van de wijziging.

De Trots van het Noorden laat op de website weten 'zeer ongelukkig' te zijn met het late tijdstip en het verplaatsen van de wedstrijd tegen Ajax. Volgens algemeen directeur Nijland heeft de KNVB een aantal weken geleden al contact gezocht met de club over het eventueel verplaatsen van de wedstrijd. "In het algemeen belang van het Nederlands voetbal stonden wij er destijds voor open om hierin mee te denken. Wij hebben toen wel aangegeven dat we een eventuele verplaatsing ruim vóór de start van de vrije kaartverkoop wilden horen", stelt hij. Inmiddels zijn voor de wedstrijd tegen Ajax 'duizenden' kaarten verkocht.

"Minder dan drie weken voordat de wedstrijd wordt gespeeld, is deze alsnog verplaatst naar zaterdag. Zeer teleurstellend", vervolgt Nijland. FC Groningen laat weten dat supporters die nu niet meer bij de wedstrijd kunnen zijn, hun geld terug kunnen krijgen.

De KNVB besloot het programma van de Eredivisie aan te passen voor het geval Ajax de halve finale van de Champions League haalt. De wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax wordt daarom niet op zondag 21 april, maar op zaterdag 20 april afgewerkt.

Lees ookKNVB schiet Ajax te hulp en past competitieprogramma nu al aan