'Dit is top natuurlijk, mijn volgende doel is basisspeler worden bij Ajax'

'Dit is top natuurlijk, mijn volgende doel is basisspeler worden bij Ajax'

02-04-2019 16:54
21

Dani de Wit heeft voor de nabije toekomst een duidelijk doel bij Ajax. Hij wil basisspeler worden. Dinsdag werd bekend dat het contract van de middenvelder is verlengd tot de zomer van 2021.

"Dit is top natuurlijk. Als jongen van de club is dit waar je naar uitkijkt", zegt De Wit voor de camera van Ajax TV. "Ik ben onlangs aan de selectie toegevoegd en als je dan ook nog je contract kan verlengen, is dat fantastisch."

"Dit is een fantastisch seizoen voor de hele club, maar ook voor mij persoonlijk. Veel mooie wedstrijd mogen spelen - Bayern München-uit, Real Madrid-uit, twee keer tegen Feyenoord. Dat is waar je het voor doet."

Basis
De captain van Jong Ajax heeft een duidelijk doel voor ogen. "Het volgende doel is basisspeler worden. Maar: het plan kan er wel zijn, maar je moet het zelf laten zien. Zolang ik presteer op het trainingsveld en in wedstrijden, komt die kans vanzelf. Dan is het aan mij of ik die kans pak of niet."

Ajax-trainer Erik ten Hag kent niet veel types als De Wit. "Daar zijn er niet veel van. "Ik noem hem altijd draufgänger, omdat hij altijd maar blijft gaan. Hij geeft energie aan het team. In verschillende scenario's is-ie ontzettend bruikbaar. Dat niet alleen. Hij maakt een goede ontwikkeling door in alle facetten van het voetbal. Zo moet hij verder gaan." 

Lees ook: Ajax komt met contractnieuws: De Wit verlengt en blijft langer in Amsterdam