Frenkie de Jong kreeg aanbieding van Spurs: 'Serieus en lang overwogen'

Frenkie de Jong kreeg aanbieding van Spurs: 'Serieus en lang overwogen'

02-04-2019 17:12
37

Tottenham Hotspur heeft medio 2018 een serieuze poging gedaan om Frenkie de Jong naar Londen te halen. De middenvelder van Ajax vertelt dat in een groot interview met magazine Four Four Two. 

Spurs was afgelopen zomer concreet voor De Jong. "Maar het was niet het juiste moment. Ik was nog niet 'klaar' bij Ajax en ik had sowieso nog geen volledige seizoen op mijn favoriete positie achter de rug", blikt hij terug. "Nog niet, dacht ik. Ik had het gevoel dat ik nog zeker een jaar bij Ajax moest blijven."

De Jong (21) dacht wel na over het aanbod van Tottenham. "Ik heb het lang en serieus overwogen. Ik zie Spurs als een hele stabiele club, een club die steeds beter wordt. Jonge spelers krijgen daar de kans en ik denk dat Mauricio Pochettino ook een manager is die talenten beter maakt. Ik hou van het voetbal dat ze spelen. Ik denk wel dat Tottenham bij mij had gepast."

Komend seizoen speelt De Jong voor FC Barcelona. Ajax verkocht hem eerder dit jaar voor 75 miljoen euro aan de kampioen van Spanje. 

Lees ook: 'Jorrit Hendrix geeft eens per maand zo'n bal, Frenkie de Jong drie per wedstrijd'