'Degradatiespecialist' bij NAC: 'Dat speelt wel lichtjes mee in mijn achterhoofd'

'Degradatiespecialist' bij NAC: 'Dat speelt wel lichtjes mee in mijn achterhoofd'

02-04-2019 22:03 Laatste update: 03-04-2019 15:07
12

Mikhail Rosheuvel is op en top gemotiveerd om degradatie te ontlopen met NAC. De rappe vleugelspeler degradeerde namelijk al twee keer in zijn carrière en hoopt dat de Bredanaars niet de derde ploeg zijn waarmee hij een niveau daalt.

Rosheuvel degradeerde in 2016 met Cambuur en vorig seizoen moest hij bij Roda JC in de play-offs zijn meerdere erkennen in Almere City. "Ik rakel niet graag dingen uit het verleden op, daar ben ik niet van", zegt de vleugelaanvaller bij Omroep Brabant. " Maar het verleden speelt wel lichtjes mee in mijn hoofd. Degraderen wil ik dus zeker niet, dat wil niemand."

"We moeten alles op alles zetten om er in te blijven", gaat Rosheuvel verder. "Natuurlijk ben ik extra gemotiveerd door mijn verleden, maar ik speel nu bij NAC en ik wil dat we in de Eredivisie blijven. Ik ben er niet echt mee bezig wat er allemaal al gebeurd is."

De Bredanaars hebben nog zeven wedstrijden om directe degradatie uit de Eredivisie te ontlopen. De achterstand op de zeventiende plaats, die nu in handen is van FC Emmen, is zeven punten. NAC speelt woensdagavond een cruciale wedstrijd tegen Excelsior.