Brood wil 'voorganger niet veroordelen': 'Leuk bij Boeimeer 6, maar niet bij NAC'

Brood wil 'voorganger niet veroordelen': 'Leuk bij Boeimeer 6, maar niet bij NAC'

03-04-2019 08:20
33

Anouar Kali krijgt onder Ruud Brood een nieuwe kans bij NAC Breda. De nieuwe trainer van de Brabanders heeft wisselende ervaringen met de 27-jarige middenvelder.

"Als je meer vastigheid en voetballend vermogen wil op het middenveld dan is het logisch dat je naar Anouar kijkt", zegt Brood in De Telegraaf. "Ik heb eerder bij Roda JC met hem gewerkt. Daar heb ik hem zelf naar toe gehaald, maar ik was ook de eerste, die hem van de training afschopte, omdat hij irritant gedrag vertoonde en een grote mond had. Ik vind dat hij meer kan en meer moet gaan doen, maar ik ben tevreden over zijn spel tegen VVV en zijn houding op de training."

Brood heeft naast enkele wijzigingen in het elftal ook naast het veld de teugels aangetrokken. Zo reizen de spelers niet langer met eigen vervoer naar het Rat Verlegh Stadion voor thuiswedstrijden en is de laatste training voortaan besloten. Ook op het trainingscomplex worden dingen anders aangepakt. "Ik ben wel tegen wat dingen aangelopen, die niet georganiseerd zijn op een manier, die ik had verwacht. Bijvoorbeeld het eten op het trainingscomplex. Dat was met zestig man tegelijk."

"De beloften zaten erbij en allerlei leden van de staf", legt Brood uit. "Dat is leuk bij Boeimeer 6, maar niet bij NAC. Ik snap de gedachte daarachter van saamhorigheid en ik wil mijn voorganger daar niet om veroordelen. Maar in de situatie waar wij in zitten, moet het eerste geïsoleerd en in alle rust kunnen werken."