NAC beslist degradatiekraker in 93ste minuut en boekt eerste zege van 2019

03-04-2019 21:36 Laatste update: 21:40
55

De tweede wedstrijd met trainer Ruud Brood op de bank heeft NAC Breda een zege opgeleverd. Menno Koch kroonde zich op de valreep tot matchwinner in de degradatiekraker tegen Excelsior: 1-2.

In de wetenschap dat de achterstand op nummer zeventien FC Emmen voor de aftrap zeven punten was, móést de uitwedstrijd tegen Excelsior gewonnen worden door NAC. In de eerste helft was het echter Excelsior dat de voorsprong greep. Mounir El Hamdaoui tikte na een uitstekende actie van Marcus Edwards de 1-0 binnen.

Voor Excelsior betekende het de eerste treffer na ruim 500 minuten zonder, terwijl El Hamdaoui in zijn twintig voorgaande wedstrijden slechts één keer had gescoord. NAC creëerde tot de Kralingse openingstreffer voldoende kansen, maar een doelpunt leverde het niet op.

Met Khalid Karami (ex-Excelsior) als vervanger van Pele van Anholt ging NAC na rust in de achtervolging. Na 67 minuten viel de gelijkmaker. Een voorzet van Giovanni Korte werd door niemand aangeraakt en viel bij de tweede paal zomaar binnen. Excelsior-doelman Alessandro Damen leek in de slotfase zijn ploeg op de been te houden, maar een poging van Menno Koch na 93 minuten was hem te machtig: 1-2.

Door de zege verkleint NAC de achterstand op op Emmen (en De Graafschap) naar vier punten. Excelsior staat slechts één punt voor de nummers zeventien en zestien van de Eredivisie. NAC won op 10 maart 2018 voor het laatst een uitwedstrijd.