Done deal: Ajax bezegelt eerste zomertransfer en betaalt 12 miljoen euro

Done deal: Ajax bezegelt eerste zomertransfer en betaalt 12 miljoen euro

04-04-2019 17:31 Laatste update: 17:47
106

De kogel is door de kerk: Ajax heeft zich versterkt met Razvan Marin. De Roemeense middenvelder komt na dit seizoen over van Standard Luik en tekent voor vijf seizoenen in Amsterdam.

Ajax heeft de transfer donderdag naar buiten gebracht. Marin tekent een contract dat op 1 juli 2019 ingaat en een looptijd van vijf seizoenen heeft, tot en met de zomer van 2024. Ajax betaalt 12,5 miljoen euro voor de vijftienvoudig international van Roemenië. Dat is het op twee na hoogste transferbedrag in de clubhistorie. Alleen voor Miralem Sulejmani (16,25 miljoen) en Daley Blind (16 miljoen) tikte Ajax meer af.

Marin speelde aan het begin van seizoen met Standard Luik tegen Ajax en viel toen op bij de Amsterdamse scouting. Woensdagavond besliste hij de wedstrijd tegen AA Gent nog met een strafschop. Marin (22) doorliep in zijn geboorteland Roemenië de Gheorghe Hagi Football Academy en speelde in het eerste elftal van FC Viitorul Constanța. In 2017 nam Standard Luik de speler over.

Marin is de vijfde Roemeen in de geschiedenis van Ajax. In 1999 was Christian Chivu de eerste. Nadien droegen landgenoten Bogdan Lobont, Nicolae Mitea en George Ogararu het shirt van de Amsterdammers. Ajax-directeur Marc Overmars richt zich nu waarschijnlijk op de komst van Kik Pierie (sc Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen).