LIVE-discussie: Van Bronckhorst neemt Berghuis in genade aan in mogelijk lege Kuip

LIVE-discussie: Van Bronckhorst neemt Berghuis in genade aan in mogelijk lege Kuip

Gepubliceerd: donderdag 4 april 2019 om 19:52do 04-04-2019 om 19:52

Laatste update: donderdag 4 april 2019 om 20:00do 04-04-2019 om 20:00

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft Steven Berghuis in genade aangenomen voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen donderdagavond. De aanvaller bleef afgelopen weekend tegen FC Utrecht nog op de bank.

Berghuis werd gestraft door Van Bronckhorst na een harde tackle op de training, maar de kou is uit de lucht. Hij vormt tegen de Friezen een voorhoede met Nicolai Jörgensen en Sam Larsson. Het middenveld bestaat uit Jordy Clasie, Jens Toornstra en Tonny Vilhena. Robin van Persie ontbreekt vanwege een kuitblessure. Talent Orkun Kökcü moet genoegen nemen met een plek op de bank. Achterin krijgt Sven van Beek opnieuw de voorkeur boven Jan-Arie van der Heijden.

Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink voert geen wijzigingen door in zijn basiselftal. Jizz Hornkamp is wederom de rechtsback. Stijn Schaars, Ben Rienstra en Michel Vlap vormen het middenveld. Over het meespelen van laatstgenoemde was enige twijfel, maar hij is op tijd fit. 

Feyenoord kan de achterstand op AZ verkleinen. Bij een zege bedraagt de marge met de nummer drie uit Alkmaar nog maar één punt. Heerenveen moet een goed resultaat halen in Rotterdam, om zicht te houden op de play-offs. Overigens is het de vraag of De Kuip volledig vol zal zitten. Vak S moet voor straf leeg blijven, waarna verschillende supportersgroepen opriepen om solidair te zijn.

De opstellingen

Feyenoord: Vermeer; Martina, Botteghin, Van Beek, Haps; Clasie, Vilhena, Toornstra; Berghuis, Jörgensen, Larsson.

sc Heerenveen: Hahn; Hornkamp, Höegh, Pierie, Woudenberg; Rienstra, Schaars, Vlap; Van Bergen, Lammers, Johnsen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws