De Boer 'komt er wel uit' in de VS: 'Maar hij moet beter met zijn woorden omgaan'

De Boer 'komt er wel uit' in de VS: 'Maar hij moet beter met zijn woorden omgaan'

05-04-2019 07:04 Laatste update: 08:58
34

Frank de Boer is, op zijn zachtst gezegd, stroef begonnen aan zijn avontuur bij Atlanta United. De regerend Major League Soccer-kampioen won slechts twee van zijn eerste acht officiële wedstrijden en bungelt onderaan in de Eastern Conference.

Volgens MLS-kenner Thomas Rongen is De Boer 'zoekende': de ex-trainer van Ajax, Internazionale en Crystal Palace probeert zijn ploeg een geheel nieuw systeem aan te leren. "Hij had gewoon moeten voortborduren op vorig jaar en daar zijn eigen kleine dingetjes aan moeten toevoegen. Een heel systeem veranderen is lastig. Waarom dingen veranderen als iets werkt?" laat Rongen weten in gesprek met de NOS.

Na één van de nederlagen dit seizoen had De Boer een verbale uitglijder. "Na een nieuw puntverlies noemde hij de supporters verwend. Als je nog niets heb gewonnen en je ligt uit de Champions League (het Mexicaanse Monterrey bleek te sterk, red.), moet je echt beter met je woorden omgaan", vindt Rongen. "Dat viel niet goed bij de fans."

"Frank komt er wel uit"
De 62-jarige Amsterdammer denkt echter niet dat De Boer hoeft te vrezen voor opnieuw een vroegtijdig ontslag. De 112-voudig Oranje-international heeft een langdurig contract en heeft nog tijd genoeg om de boel op de rails te krijgen. "Frank komt er wel uit. Als hij de play-offs haalt (daarvoor moet hij minstens zevende worden in de Eastern Conference, red.), is alles mogelijk. Als je dan hot bent, kunnen ze zomaar gewoon weer kampioen worden."

Atlanta United krijgt dit weekend de tijd om te herstellen van het slopende programma in maart. Op zondag 14 april staat de uitwedstrijd tegen New England Revolution op de rol.

Lees ook: Protestactie Atlanta-fans na rampstart De Boer: 'Waarom is hij zo koppig?'