De Jong loopt met robotje het veld op: 'De overwinning is ook een beetje voor hem'

De Jong loopt met robotje het veld op: 'De overwinning is ook een beetje voor hem'

05-04-2019 07:29 Laatste update: 08:11
40

PSV-aanvoerder Luuk de Jong speelde donderdagavond een centrale rol in een hartverwarmende PSV-actie. De Eredivisie-topscorer liep voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle met een robotje met ingebouwde camera het veld op, zodat de zieke PSV-fan Natan (14) live mee kon genieten van de spelersopkomst en de wedstrijd.

De Eindhovenaren wonnen uiteindelijk met 4-0, mede dankzij twee rake kopballen van De Jong. De spits stond na afloop de NOS te woord. "Of Natan er een beetje van genoten heeft? Ja, dat denk ik wel", lachte De Jong. "Ik had hem eerder al gesproken en hij had er veel zin in. Die overwinning is ook een beetje voor hem, mooi dat het op deze manier kan dat zo'n jongen er ook bij is."

Wedden

Meer odds

De Jong had sowieso reden tot lachen. De Eredivisie-topschutter liep twee treffers uit op achtervolger Dusan Tadic (24 om 20), waardoor zijn eerste topscorerstitel ooit wel heel dichtbij komt. "Het enige wat voor mij telt, is het kampioenschap. Maar het zou ook mooi zijn als spelers individuele prijzen winnen. Topscorer worden is er daar één van."

Lees ook: De Jong blij met PSV-wijziging: 'Heerlijk om zo tegen zijn ballen aan te lopen'