VP's Elftal van de Week: trio van Utrecht, ook PSV en Ajax vertegenwoordigd

05-04-2019 10:15 Laatste update: 10:25
13

Ajax was na de overwinning op FC Emmen heel eventjes koploper, maar PSV heroverde die positie een dag later. Verder haalde FC Utrecht uit bij VVV-Venlo en boekte NAC Breda de eerste overwinning in 2019. Al deze teams komen terug in VP's Elftal van de Week.

Alessandro Damen (Excelsior)
Tegen hekkensluiter NAC Breda was Damen de overduidelijke uitblinker aan de kant van Excelsior. De bezoekers kregen in de eerste helft kans op kans, maar steeds stond Damen in de weg.Moest na rust alsnog twee keer vissen en kon zo een nederlaag en het ontsalg van trainer Adrie Poldervaart niet voorkomen.

Ron Vlaar (AZ)
Het zijn mooie tijden voor Ron(aldo) Vlaar. Zo scoor je nooit en zo scoor je twee keer in vier dagen. Vlaar kopte AZ op bezoek bij Vitesse fraai op voorsprong en juichte opnieuw als CR7, net als een paar dagen eerder na zijn winnende treffer tegen AZ. Enig minpuntje: slaagde er na rust niet in met zijn defensie de boel dicht te houden en de Alkmaarders aan drie punten te helpen.

Menno Koch (NAC Breda)
De aanvoerder maakte met zijn ploeg een uitstekende indruk op bezoek bij Excelsior. Heel lang leek Excelsior-doelman Damen een overwinning te voorkomen, maar in de absolute slotfase knikte Koch alsnog de winnende treffer binnen. De ontlading die volgde was heerlijk om te zien: de eerste overwinning voor NAC in 2019. Weten de Bredanaars directe degradatie toch nog af te wentelen?

Sean Klaiber (FC Utrecht)
Kende met FC Utrecht een valse start in Venlo, maar daarna richtte de ploeg zich op. Klaiber was ook in aanvallend opzicht zeer bedrijvig. De rechtsback was een constante plaag voor de Venloose defensie en wist ook nog eens te scoren door de bal heel fraai met buitenkant rechts binnen te werken. Gaf ook nog de prima assist op de 2-6 van Michiel Kramer.

Riechedly Bazoer (FC Utrecht)
Was de absolute uitblinker aan de kant van de Domstedelingen. Tot tweemaal toe schoot Bazoer met links fraai raak en maakte hij een voorsprong voor VVV ongedaan. Niet veel later was Bazoer dicht bij een hattrick, maar zijn fraaie vrije trap landde op de paal. Daarna liep FC Utrecht uit naar 2-6 en Bazoer kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Sander van de Streek (FC Utrecht)
Na rust had FC Utrecht de wedstrijd volledig in handen. Bazoer en Van de Streek heersten op het middenveld. Laatstgenoemde tekende ook nog eens heel fraai voor de 2-4. Een prima optreden van Van de Streek.

David Neres (Ajax)
Was tegen PSV niet te stoppen en tegen FC Emmen bleek Neres na rust opnieuw een handenbindertje. Met twee goals was de Braziliaan opnieuw goud waard voor de Amsterdammers. Wie stopt Neres af in het slot van de competitie? Juventus is in ieder geval gewaarschuwd.

Martin Ödegaard (Vitesse)
Het hoogtepunt van de wedstrijd was natuurlijk zijn heerlijke panna, waarmee hij Teun Koopmeiners te kijk zette. Maar ook buiten die actie om speelde Ödegaard een prima wedstrijd tegen AZ en was het zo nu en dan een genot om naar zijn acties te kijken. Slaagde er na rust met Vitesse in een 0-2 achterstand weg te poetsen.

Marios Vrousai (Willem II)
Voorin zit het op het moment goed in elkaar bij Willem II. Vrousai had het ook in Almelo weer prima naar zijn zin. De Griekse buitenspeler speelde een uitstekende wedstrijd en was met een goal en een assist belangrijk in de overwinning van de Tilburgers.

Luuk de Jong (PSV)
De aanvoerder van PSV is dit seizoen onwaarschijnlijk belangrijk voor de koploper van de Eredivisie. Tegen PEC Zwolle liet de spits andermaal zijn absolute kopklasse zien, waarmee hij tekende voor de 1-0 en de 3-0. Is hard op weg om topscorer van de Eredivisie te worden en hoopt zijn ploeg in het slot van de competitie naar het kampioenschap te gidsen.

Alexander Isak (Willem II)
Het gerucht dat Isak zich in de kijker heeft gespeeld bij FC Barcelona voelt wellicht wat onwerkelijk, maar duidelijk is wel dat de negentienjarige Zweed over buitengewone kwaliteiten beschikt. Was op bezoek bij Heracles Almelo (3-4 winst) goed voor twee goals en twee assists. In Tilburg moeten ze nog maar een paar wedstrijden heel erg genieten van de huurling van Borussia Dortmund.