Lof voor Ajax-aankoop Marin: De club betaalt veel geld voor hem

Lof voor Ajax-aankoop Marin: "De club betaalt veel geld voor hem"

05-04-2019 13:55 Laatste update: 14:03
25

Razvan Marin is niét de opvolger van Frenkie de Jong. Dat stelt George Ogararu. De Roemeense middenvelder is volgens hem een andere speler dan de Ajacied die in de zomer overstapt naar FC Barcelona.

"Iedere speler heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. Razvan is niet de nieuwe Frenkie de Jong", aldus Ogararu tegen Ajax Life. "Ik heb bij Ajax met Frenkie gewerkt. Een fantastische en unieke speler. Zijn transfer naar FC Barcelona zegt wat dat betreft genoeg. Het is niet eerlijk om ze met elkaar te vergelijken, al zullen er ongetwijfeld overeenkomsten te vinden zijn."

De oud-Ajacied kent Marin naar eigen zeggen 'erg goed' en typeert hem als 'een harde werker, met veel talent en een goed karakter'. "Na zijn eerste buitenlandse transfer naar Standard Luik maakt hij nu in korte tijd alweer de sprong naar Ajax. Dat is niet eenvoudig. De club betaalt veel geld voor hem. Ajax kan momenteel ongetwijfeld kiezen uit veel talent, maar kiest juist voor hem. Dat geeft wel aan dat ze veel vertrouwen in hem hebben."

Ajax betaalt 12,5 miljoen euro voor Marin, die na dit seizoen overkomt van Standard Luik. Voor zijn overstap naar Amsterdam nam de middenvelder nog contact op met Ogararu. "Ik heb hem verteld dat Ajax een grote club is waar alles goed georganiseerd is. Dat verschil met Roemenië en Standard Luik zal hij wel gaan merken."