Ajax spaart zich in Tilburg: 'Gelukkig konden we het aan het einde uitspelen'

Ajax spaart zich in Tilburg: 'Gelukkig konden we het aan het einde uitspelen'

07-04-2019 07:12
42

Ajax hield in de slotfase van het uitduel bij Willem II (4-1 winst voor de Amsterdammers) rekening met het Champions League-duel van woensdag tegen Juventus. Volgens Donny van de Beek, die de score opende in Tilburg, kan Ajax trots op zichzelf zijn.

Van de Beek stond in de eerste helft aan het einde van een prachtige teamaanval van Ajax en nam daarmee de 0-1 voor zijn rekening. "Weer de openingstreffer", zegt Van de Beek na afloop tegenover Voetbal International. "En dat voor de tweede keer in een paar dagen tijd", refereert hij ook aan zijn openingsgoal van een paar dagen eerder in Emmen. "De laatste tijd gaan ze er steeds in. Het is te hopen dat ik die effectiviteit vast kan houden. Het is ook fijn dat ik steeds in die positie kom"

"Natuurlijk is dat lekker", vertelt de diepgaande middenvelder van de Amsterdammers verder. "Dit was ook een belangrijke, want we hadden het lastig in het begin. Uiteindelijk winnen we vanavond tegen een heel aardige ploeg. Met het oog op Juve is het ook fijn dat we het aan het einde uit kunnen voetballen."