Cavlan leidt FC Emmen uit degradatiezone tegen ontluisterend Heerenveen

07-04-2019 14:06
69

FC Emmen is door een dik verdiende zege op sc Heerenveen geklommen naar de vijftiende plaats in de Eredivisie. Caner Cavlan was de gevierde man met twee goals: 2-0.

FC Emmen domineerde van de eerste tot de negentigste minuut tegen Heerenveen, dat onthutsend zwak voor de dag kwam op de Oude Meerdijk. In de eerste helft creëerde de thuisploeg kans op kans, maar Anco Jansen en Luciano Slagveer (voor open doel) hadden het vizier niet op scherp staan.

In de laatste fase voor rust was het alsnog raak. Cavlan kreeg de bal voor het inkoppen na een redding van Warner Hahn op een schot van Jansen en faalde niet: 1-0. Saillant: de doelpuntenmaker van Emmen speelde in het verleden twee seizoenen bij Heerenveen.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Sterker nog, Emmen gooide er bij vlagen een schepje bovenop. Na kansen voor Nick Bakker en Glenn Bijl was het opnieuw Cavlan die Emmen aan een doelpunt hielp. De vleugelverdediger maakte een kwartier voor tijd een einde aan de Friese illusies door Hahn uit een moeilijke hoek te verrassen.

Door de overwinning is FC Emmen de nieuwe nummer vijftien van de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft 28 punten. Dat zijn er twee meer dan De Graafschap en Excelsior en zeven meer dan hekkensluiter NAC Breda. Heerenveen kan als nummer tien de play-offs om Europees voetbal zo goed als vergeten.