'Bergwijn moet eerst maar eens zorgen dat hij in Nederland bepalend wordt'

'Bergwijn moet eerst maar eens zorgen dat hij in Nederland bepalend wordt'

08-04-2019 07:47
62

Wim Kieft is kritisch op Steven Bergwijn. De 21-jarige aanvaller van PSV is nog niet toe aan de stap naar een buitenlandse topclub, vindt de oud-international.

"Ik vind het een groot talent", begint Kieft over Bergwijn bij Rondo op Ziggo Sport. "Ik vind alleen dat hij nog meer moet groeien en nog bepalender moet worden, want ik vind hem in Nederland best wel heel wisselvallig. Hij moet hier nog veel meer vlieguren maken."

Wedden

Meer odds

"Ik neem altijd Memphis Depay als voorbeeld. In zijn laatste jaar bij PSV stak hij met kop en schouders boven iedereen uit. Hij gaat vervolgens naar Manchester United en raakt geen bal, dus de stap naar het buitenland is nogal groot", aldus Kieft. "Bergwijn moet eerst maar eens zorgen dat hij in Nederland bepalend wordt."

De oud-spits van onder meer PSV en het Nederlands elftal was zaterdag in zijn column voor De Telegraaf ook al kritisch op Bergwijn. 'Deze Bergwijn heeft nog niets in het buitenland te zoeken. Zijn huidige prestaties bij PSV accepteren ze in de grote competities niet van een dure aankoop', liet Kieft onder meer weten.