Schöne ontvouwt voorbereiding op Juventus: 'Netflix, kopje koffie, spelletje'

Schöne ontvouwt voorbereiding op Juventus: 'Netflix, kopje koffie, spelletje'

08-04-2019 09:50
26

Lasse Schöne bereidt zich met Ajax voor op de Champions League-clash met Juventus van aanstaande woensdag. Het formaat van de wedstrijd zorgt er niet voor dat de Deense routinier (32) opeens andere dingen gaat doen.

"Ik doe altijd hetzelfde", zegt Schöne tegen Ajax Life over zijn wedstrijdvoorbereiding. "Vaak zitten we ook in een hotel. Ik eet en drink hetzelfde. Ik kijk wat Netflix, drink gezellig een kopje koffie, spelletje spelen met de jongens. Even praten over niet-voetbalzaken. Rustig naar de wedstrijd toeleven. Sommigen hebben rituelen. Ik niet."

Wedden

Meer odds

De Ajacied hoeft ondanks de grote druk niet in te praten op zijn jongere teamgenoten. "Sommigen zijn inderdaad jong, maar ze hebben al zoveel meegemaakt. Er wordt wel wat gesproken onderling. Juventus is weliswaar een ronde verder, maar tegen Real Madrid was er net zo veel druk. In de drie voorronden was er ook druk, want we moésten door naar de groepsfase. We hebben dit seizoen zoveel wedstrijden samengespeeld. Ik denk dat we uitstekend met die druk kunnen omgaan."

Dat Ajax dit seizoen wat heeft neergezet in Europa, merkt Schöne aan de hoeveelheid reacties die op hem afkomen. "De buitenlandse pers komt meer op je af. Mensen van buitenaf gaan vaak terug naar de mooie wedstrijden en in mijn geval naar die goal tegen Real. Dat zijn momenten die supporters - of je nu in het stadion was of thuiszat - voor altijd bijblijven."