PSV-belofte leert van Bergwijn en spreekt doelen uit: 'Barça mijn droomclub'

PSV-belofte leert van Bergwijn en spreekt doelen uit: 'Barça mijn droomclub'

09-04-2019 09:13 Laatste update: 13:34
84

Cody Gakpo krijgt steeds vaker zijn kans bij PSV en hoopt spoedig dat trainer Mark van Bommel niet meer om hem heen kan. De negentienjarige vleugelaanvaller leert vooral veel van Steven Bergwijn.

"Ik kan een mannetje passeren, een bal binnenschieten, ben aardig snel en heb een goede voorzet", somt Gakpo in gesprek met Voetbal International zijn sterke punten op. "Mijn linkerbeen en het koppen kunnen nog wel echt verbeterd worden."

Gakpo kwam dit seizoen tot dusver elf keer in actie in de Eredivisie, waarvan één keer als basisspeler. "In de eerste seizoenshelft heb ik mijn Champions League-debuut kunnen maken, maar heb ik niet zoveel in de Eredivisie kunnen spelen. Na de winter heb ik wel wat meer minuten kunnen maken gelukkig. Nu wil ik alleen maar meer."

Daarvoor kijkt Gakpo veel naar zijn aanvallende ploeggenoten. "Naar dat niveau moet je toe, of nog beter worden om zelf in de basis te komen." Vooral Bergwijn is een voorbeeld. "Ik vind dat Steve een mooie speelstijl heeft, een echte dribbelaar. Ik probeer veel van hem op te pikken."

Dat moet zijn vruchten afwerpen. "Op de korte termijn natuurlijk een vaste waarde worden bij PSV", noemt Gakpo zijn doelen. "En kampioen worden, dit seizoen en de komende seizoenen. Daarna wil ik een mooie stap maken naar het buitenland. Mijn droomclub in het buitenland is FC Barcelona."