Ajax-gunst levert kopzorgen op bij De Graafschap: Echt, echt heel ongelukkig mee

Ajax-gunst levert kopzorgen op bij De Graafschap: "Echt, echt heel ongelukkig mee"

09-04-2019 17:24
247

Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, is 'echt heel ongelukkig' met de mogelijke verplaatsing van het thuisduel met Ajax, later deze maand. Mocht Ajax de halve finale van de Champions League bereiken, dan wordt de clash twee dagen vervroegd, van zondag de 28e naar vrijdag de 26e. Dat heeft de KNVB bepaald om de Amsterdamse club tegemoet te komen. 

"Ik ben er echt, echt heel ongelukkig mee", zegt Ostendorp in gesprek met Omroep Gelderland"Dat zou hele grote gevolgen hebben. De afspraak is dat alle wedstrijden tijdens de voorlaatste en laatste speelronde tegelijkertijd worden gespeeld. Als we een serieuze competitie willen zijn in Nederland, zullen we de competitie prioriteit moeten geven."

Wedden

Meer odds

En er speelt meer. "Organisatorisch is het voor ons ook vrijwel onmogelijk om van zondag naar vrijdag te gaan, op een moment waarop het ook nog koningsnacht is en er veel festiviteiten in de regio zijn. De vraag is of je dan veiligheid- en horecapersoneel kunt krijgen."

Ostendorp begrijpt dat de KNVB Ajax de ruimte wil geven om zich optimaal voor te bereiden op Champions League-duels. "Maar het moet niet ten koste gaan van De Graafschap."

Lees ook: KNVB schiet Ajax te hulp en past competitieprogramma nu al aan