Liverpool met goed resultaat op zak naar Portugal na uitstekende eerste helft

09-04-2019 22:51 Laatste update: 23:05
9

Liverpool gaat volgende week woensdag met een prima uitgangspositie op zak richting Portugal. De ploeg van trainer Jurgen Klopp was gedurende de hele wedstrijd beter dan FC Porto en drukte dat krachtsverschil ook uit in de score: 2-0.

Liverpool had zich geen betere start kunnen wensen op een volgepakt Anfield. Al na vijf minuten lag Iker Casillas, de doelman van FC Porto, verslagen op de grond en plofte de bal in het net. Naby Keita kreeg de bal op een presenteerblaadje van Roberto Firmino, waarna het schot van de middenvelder uit Guinee werd aangeraakt door Oliver Torres en buiten bereik van de Spaanse doelman binnenviel.

De Engelsen waren simpelweg de baas op het veld en gaven de bezoekers uit Portugal geen kans om grip op de wedstrijd te krijgen. Waar Mo Salah na twintig minuten nog vergat om de marge te verdubbelen deed Roberto Firmino dat een kleine tien minuten later niet. Een fraaie teamaanval over veel schijven eindigde na een voorzet van Trent Alexander-Arnold bij Firmino, die van dichtbij eenvoudig kon afronden: 2-0.

Na de goal van de Braziliaan kroop Porto eindelijk uit zijn schulp. Vooral Moussa Marega kreeg uit het niets een tweetal dotten van kansen om zijn ploeg de o zo belangrijke uitgoal te schenken, maar Liverpool-goalie Alisson Becker was de aanvaller van Porto steeds de baas. Na rust had Becker een stuk minder te doen. Liverpool controleerde de wedstrijd en dacht via Sadio Mané op 3-0 te komen, maar die goal werd afgevlagd.

In de laatste tien minuten besloten de Portugezen om de bal het Engelse strafschopgebied in te pompen en te hopen dat de bal een keertje goed viel. De defensie van Liverpool, waar Virgil van Dijk als vanouds de dienst uitmaakte, bleef echter fier overeind en zorgde er daarmee voor dat de ploeg van Jurgen Klopp met een 2-0 zege een prima resultaat meeneemt naar Portugal. Volgende week woensdag wordt in het Estadio do Dragao beslist wie er naar de halve finales gaat.