LIVE: Ajax en Juventus na eerste kwartfinale in evenwicht (gesloten)

LIVE: Ajax en Juventus na eerste kwartfinale in evenwicht (gesloten)

10-04-2019 22:50 Laatste update: 22:15
401

De grote dag is eindelijk aangebroken. Woensdag om 21.00 uur beginnen Ajax en Juventus in de Johan Cruijff Arena aan hun eerste clash in de kwartfinale van de Champions League. Met ons liveblog blijf je de hele dag op de hoogte van alle ontwikkelingen rond en tijdens de kraker. 

Al weken leeft met in Amsterdam en Turijn toe naar de eerste confrontatie tussen beide grootmachten. Ajax bereikte de laatste acht van de Champions League na een sensationele 4-1 zege op Real Madrid. De formatie van trainer Erik ten Hag lijkt goed op dreef: FC Emmen en Willem II werden deze maand van de mat gespeeld en Ajax is er inmiddels in geslaagd om concurrent PSV van de eerste plaats af te stoten in de Eredivisie. 

Wedden

Meer odds

Ten Hag kiest thuis tegen Juve voor zijn inmiddels bekende 'Europese' formatie. Dusan Tadic staat dus in de spits, met David Neres en Hakim Ziyech naast hem. Ajax moet het zonder rechtsback Noussair Mazraoui (geschorst) stellen. Net als afgelopen zaterdag tegen Willem II wordt hij vervangen door Joël Veltman. 

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.

Bij Juve, dat al zeven keer op rij kampioen van Italië is geworden en komend weekend tegen SPAL wederom de Scudetto kan veroveren, ging het vooral over Cristiano Ronaldo. Zou de lichtgeblesseerde Portugees wél of niet inzetbaar zijn in Amsterdam? Dinsdag kwam het verlossende woord: CR7 is fit en staat 'gewoon' in de basis in de Johan Cruijff Arena.

Een bittere pil voor De Oude Dame en trainer Massimiliano Allegri is het ontbreken van captain Giorgio Chiellini. Ook Emre Can is er woensdag niet bij. Allegri geeft in de voorhoede Federico Bernardeschi de voorkeur boven Paulo Dybala.

Opstelling Juventus: Szczesny; Cancelo, Rugani, Bonucci, Alex Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Mandzukic, Ronaldo.