'Ajax heeft geduld gehad, zo'n dure jongen ga je niet te snel afschrijven toch?'

'Ajax heeft geduld gehad, zo'n dure jongen ga je niet te snel afschrijven toch?'

10-04-2019 14:24
54

Zlatan Ibrahimovic is Ajax dankbaar voor de kans die de Nederlandse topclub hem achttien jaar geleden bood in de Eredivisie. Dat vertelt de Zweedse vedette in een groot interview met Voetbal International. Zlatan (37), tegenwoordig in dienst van LA Galaxy, maakte tussen 2001 en 2004 furore in Amsterdam. 

"Ajax heeft geduld met mij gehad", weet Ibrahimovic. "Daartoe werden ze ook wel een beetje gedwongen, door de hoge transfersom die ze voor mij hadden betaald. Ha, zo'n dure jongen ga je niet te snel afschrijven, toch? Die eerste jaren had je dat gezeik over mij en Mido. Dat we bad boys waren en geen goede mentaliteit hadden. I didn't give a shit."

Wedden

Meer odds

"Echt, al die meningen interesseerden me geen moer. Ik ben volledig mezelf gebleven. Ik ga mijn gedrag niet aanpassen voor mensen die mij niet kennen. Nooit. Wáár ik ook ga in de wereld, ik neem mijn zelfvertrouwen mee. Dat is wie ik ben, mijn hele leven al. Ook ik heb in al die jaren goede en mindere wedstrijden met elkaar afgewisseld. Maar mijn karakter is altijd hetzelfde gebleven."

De Major League Soccer-ster denkt met een goed gevoel terug aan zijn jaren bij de club. "En volgens mij is dat wederzijds. De keren dat ik na mijn vertrek terug was in Amsterdam, werd ik heel positief benaderd. Dan weet je dat er destijds iets goed is gegaan."

Lees ook: Ibrahimovic adviseert: 'Ajax hoeft zich niet aan te passen, nooit, aan niemand'