Breaking news uit Heerenveen: Olde Riekerink per direct op non-actief

Breaking news uit Heerenveen: Olde Riekerink per direct op non-actief

Gepubliceerd: woensdag 10 april 2019 om 14:47wo 10-04-2019 om 14:47

Laatste update: woensdag 10 april 2019 om 15:11wo 10-04-2019 om 15:11

Jan Olde Riekerink is per direct vertrokken bij sc Heerenveen. De trainer is op non-actief gesteld. Dat meldt de club woensdagmiddag via de officiële kanalen. 

In een kort bericht op de website licht Heerenveen de beslissing om Olde Riekerink non-actief te stellen inhoudelijk niet toe. De Friese eredivisionist meldt alleen dat er besloten is om per direct afscheid te nemen. Om 17.00 uur volgt er een persconferentie. Wel is al bekend dat de taken van de coach tot het einde van het seizoen worden overgenomen door de huidige technische staf. 

Olde Riekerink werd afgelopen zomer aangesteld in het Abe Lenstra Stadion. Na 29 wedstrijden onder zijn leiding staat Heerenveen op de tiende plaats, met 36 punten. Het gat naar plek zeven, een positie die recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal, is zeven punten. 

Afgelopen zondag leverde Heerenveen op bezoek bij FC Emmen een regelrechte wanprestatie. Er werd met 2-0 verloren. Olde Riekerink is na Jean-Paul de Jong, John van 't Schip, Mitchell van der Gaag en Adrie Poldervaart de vijfde Eredivisie-trainer die dit seizoen voortijdig sneuvelt. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws