Robben senior: 'Verstandig als Barcelona hem eerst verhuurt aan Ajax of PSV'

Robben senior: 'Verstandig als Barcelona hem eerst verhuurt aan Ajax of PSV'

Gepubliceerd: woensdag 10 april 2019 om 18:20wo 10-04-2019 om 18:20

Laatste update: woensdag 10 april 2019 om 18:42wo 10-04-2019 om 18:42

FC Groningen-uitblinker Ludovit Reis mag zich verheugen in de belangstelling van FC Barcelona, zo meldde het Dagblad van het Noorden deze week. Hans Robben, talentenbegeleider en vader van Arjen, wenst Reis veel wijsheid toe.

"Het gaat nu om de vervolgstap. Die is superbelangrijk", aldus Robben (foto) in het Dagblad van het Noorden. "Kijk naar veel jongens uit het Westen van het land die al op jonge leeftijd naar Engeland vertrokken om in de jeugdopleiding van clubs als Chelsea en Manchester United terecht te komen. Dat is lang niet in alle gevallen succesvol gebleken."

"Zeker als je als achttienjarige in een wereldstad als Barcelona terecht gaat komen. Dan kunnen er andere dingen gaan tellen, ook al heeft Ludo een prima karakter, is hij open, eerlijk en nuchter. Je moet goed begeleid worden."

Robben is ervaringsdeskundige. "Wij hebben met Arjen bewust gekozen voor de weg van de geleidelijkheid. Eerst naar PSV, terwijl Bayern München zich toen al, op zijn zestiende, gemeld had. Stap voor stap moet Ludo het ook gaan doen. Misschien wil Barcelona hem wel eerst verhuren aan bijvoorbeeld Ajax of PSV. Dat zou goed zijn. En verstandig."

Lees ook: 'Waarom wordt Reis niet genoemd bij Ajax en PSV? Begrijp ik he-le-maal niets van'

Poll

Speelt Reis binnen twee jaar in Oranje?

(6161 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws