Verbazing in Engeland: 'Frenkie de Jong ziet er gewoon intelligent uit, bijzonder'

Verbazing in Engeland: 'Frenkie de Jong ziet er gewoon intelligent uit, bijzonder'

11-04-2019 17:56
66

Jermaine Jenas en Chris Sutton komen superlatieven tekort voor Frenkie de Jong. De 21-jarige Ajacied speelde een 'sensationele' wedstrijd, aldus de Engelse analytici.

Ajax maakte woensdagavond indruk met een 1-1 gelijkspel tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League. "Je kunt zien waarom alle clubs achter de spelers van Ajax aanzitten", aldus Sutton, voormalig spits van onder meer Blackburn Rovers, Chelsea en Celtic, bij BT Sport.

"Frenkie de Jong gaat natuurlijk naar Barcelona. What a performance! Hij trok samen met Donny van de Beek aan de touwtjes op het middenveld, terwijl ze met Miralem Pjanic, Blaise Matuidi en Rodrigo Bentancur toch niet de minsten tegenover zich hadden. Sensationeel."

Sutton vervolgt over De Jong: "Als Barcelona belt, moet je gaan. Hij is briljant. Als je alleen al naar zijn hoofd kijkt. Hij ziet er gewoon intelligent uit. En dat is bijzonder voor een voetballer."

Jenas, die actief was bij onder meer Tottenham Hotspur en Newcastle United en 21 interlands speelde voor Engeland, is het volledig eens met Sutton. "Frenkie de Jong is een ongelooflijke voetballer. Met de bal aan zijn voeten raakt hij niet in paniek, hij weet precies wat hij moet doen. De grote uitblinker."